Honden vinden het fijn om zich af en toe even terug te trekken, een rustig plekje is dan fijn. Zo kan je hond weer tot rust komen en comfortabel een dutje doen. Sommige honden doen dat graag op de vloer of kruipen lekker naast je op de bank. Toch kan het goed zijn om een hondenmand aan te schaffen. Dat kan bijdragen aan een goede nachtrust en geeft meer ondersteuning aan de gewrichten van je hond. De vloer kan er op een gegeven moment voor zorgen dat er zweren, eelt of kale plekken ontstaan op de huid van je trouwe viervoeter. Daarnaast kan veel liggen op een harde vloer ervoor zorgen dat er gewrichtsproblemen zoals artrose ontstaan op latere leeftijd. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Door een mand of kussen voor je hond aan te schaffen zorg je dat de kans op gewrichtsproblemen aanzienlijk kleiner wordt. 

Hondenmand of hondenkussen? 

Aangezien honden over het algemeen 13 tot 14 uur slapen per dag is het fijn als hij een comfortabel plekje heeft. Kies je ervoor om een hondenmand of hondenkussen aan te schaffen? Met de tips hieronder kom je een heel eind.  

  • Een hondenmand geeft een veilige plek om te slapen aan je hond. Er moet echter nog wel een kussen inliggen, maar in de meeste gevallen wordt deze bij de mand geleverd. Een mand is vooral fijn als je hond graag opgerold ligt te slapen. 
  • Een kussen voor je hond heeft, in tegenstelling tot de mand, geen opstaande randen. Hierdoor ligt je hond minder beschut maar de temperatuur kan wel beter gereguleerd worden. Een hondenkussen is het prettigste voor honden die het snel warm hebben of graag uitgestrekt liggen te slapen. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hondenmand? 

Het eerste waar je waarschijnlijk naar zult kijken, is hoe de mand of het kussen er uit ziet. Is de kleur goed en ziet het er een beetje leuk uit? Past het bij het interieur? Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar het soort vulling, of de hoes wasbaar is en de grootte van de mand. De vulling moet niet te slap aanvoelen. Je kunt ook kiezen voor een orthopedisch kussen, die vormt zich naar de vorm van het lijf van de hond. Verder is het fijn als de hoes wasbaar is, zo kun je eventuele ongelukjes makkelijk schoonmaken. En of je nu een goedkope hondenmand aanschaft of een mand uit het duurdere segment, je hond zal je dankbaar zijn!